• Trusted Shops Gecertificeerd
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Trusted Shops Kopersbescherming
  • Trusted Shops Gecertificeerd
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Trusted Shops Kopersbescherming

Karel Appel/HenkVanderVet - zeefdruk - Het Gele Hoofd (1977) - inclusief lijst met museumglas

€ 995,00
Beschikbaar
Levertijd: 10 dag(en)

Beschrijving

Prachtige originele zeefdruk naar een fotografiek van Karel Appel door Henk van der Vet met de titel 'Het Gele Hoofd' uit 1977, uit de serie 'Uit de Schilderskist' door Henk van de Vet en Karel Appel (mede ondertekenaar).De zeefdruk meet 50x50cm, inclusief lijst zijn de afmetingen 68cm hoog en 68cm breed.

Wij leveren deze zeefdruk in een nieuwe lijst met museumglas. Diverse lijstkleuren beschikbaar, wij stellen de lijst met u samen na ontvangst van uw bestelling.

Bekijk alle zeefdrukken van Karel Appel


DE SCHILDERSKIST

De samenwerking tussen Henk van der Vet en Karel Appel begon met het album 'SEVEN SUMMER DAYS' een aantal maanden later volgde "DE SCHILDERSKIST". Karel Appel was al sinds zijn jeugd geobsedeerd door het eenvoudige attribuut waarin elke schilder zijn spulletjes opbergt als hij buiten de deur aan de slag gaat. Als jongen ging hij vaak mee met zijn oom, die een verwoed amateurschilder was. Karel droeg dan de klassieke houten kist met het koperen handvat en de koperen haakjes. Meer dan 35 jaar later was hij dat nog niet vergeten, toen Jo Langen van uitgeverij Van Spijk een boek over hem maakte en de promotie daarvan wilde ondersteunen met een object. Appel koos voor DE SCHILDERSKIST. Hij koos voor de eenvoud van de kist, die hij vroeger zo vaak voor zijn oom droeg. Voor hout, voor een koperen handvat en koperen haakjes. Hij maakte ook een ontwerp voor het deksel, dat dor Henk van der Vet in zeefdruk werd uitgevoerd. Deze bevatte nu echter geen morsige tubes verf en penselen, maar vijf prenten van Karel Appel, zijn houten multiple "Bloem met Blauwe Ogen", twee door Henk van der Vet gemaakte fotografieken en het boek "Het gezicht van Appel". De fotografieken, waarin Appel net als bij SEVEN SUMMER DAYS gewerkt had, lieten de kunstenaar zien tussen houten beelden in Molesmes en temidden van potten met verf, waaruit Appel zelf een geel hoofd tevoorschijn liet komen. "De Tovenaar" en "Het Gele Hoofd" complementeerden DE SCHILDERSKIST.

Extra productinformatie

Kunstenaar
Karel Appel
Titel Kunstwerk
Het Gele Hoofd - Uit de Schilderskist
Gemaakt in het jaar
1977
Hoogte [cm]
50
Breedte [cm]
50
Soort Schilderij
Grafiek
Soort Kunstenaar
Verleden
Gebruikte materialen
Zeefdruk
Ondergrond
Zwaar Papier
Type Lijst
Geborsteld aluminum 23mm met museumglas AR70
Lijst kleur
Mat zwart, Mat zilver, Mat champagne of Mat goud
Hoogte incl. lijst [cm]
68
Breedte incl. lijst [cm]
68
Passe-Partout
Wit, Polar Wit, Grijs of Zwart
Nummer van Seriegrootte
146 / 300
Certificaat van echtheid
Ja