• Gratis levering
 • Proefplaatsing
 • Kunst met certificaat
 • Liefde voor kunst(enaars)
 • Gratis levering
 • Proefplaatsing
 • Kunst met certificaat
 • Liefde voor kunst(enaars)

Contactgegevens

Bedrijfsgegevens

 • Bedrijfsnaam: Modern Dutch Art
 • Postadres: Oosterweide 121, 1902 SM, Castricum
 • KvK nummer: 78301491
 • BTW nummer: NL003316393B18
 • Bank IBAN: NL69ABNA0880911220
 • EORI-nummer: NL9164137962

Openingstijden: Wij zijn altijd telefonisch of per e-mail bereikbaar. Een kunstwerk komen bekijken kan op aanvraag.


Veel gestelde vragen

Kan ik een kunstwerk komen bekijken?

Modern Dutch Art heeft geen fysieke galerie. De hedendaagse kunstwerken staan in het atelier van de desbetreffende kunstenaar, verspreid over Nederland. Op deze manier is het voor ons mogelijk om een groot aantal kunstwerken aan u aan te bieden en de kosten voor u en de kunstenaar laag te houden.

Als u een kunstwerk wilt bekijken stuur ons dan een bericht. Wij organiseren voor u een bezoek aan het atelier van de kunstenaar.

Samen met de kunstenaar bieden wij ook de mogelijkheid tot proefplaatsing van een kunstwerk, en wij maken vrijblijvend een simulatiefoto van het door u uitgekozen schilderij aan uw wand.

Kan ik een kunstwerk op proef plaatsen?

Veelal kunnen wij een proefplaatsing organiseren voor een periode van 2 weken. In deze periode kunt u rustig bekijken of het uitgekozen schilderij bevalt. Wij leveren het schilderij bij u thuis af en bespreken vooraf de voorwaarden van de proefplaatsing. Wij zijn hierbij afhankelijk van de goedkeuring van de kunstenaar.

Kan ik een schilderij laten inlijsten?

Wij kunnen ieder schilderij (op doek, paneel of papier) dat wij aanbieden voorzien van een lijst. Er zijn vele mogelijkheden. Wij kunnen u hierin adviseren.

Voor schilderijen op paneel en doek raden wij baklijsten aan. Een baklijst heeft ongeveer 0,5cm vrije ruimte tussen de rand van het schilderij en de binnenzijde van de lijst zodat het kunstwerk mooi tot zijn recht komt. Baklijsten in standaardformaten en kleuren zijn direct beschikbaar op onze website, de prijzen zijn inclusief montage. Mocht de maat van uw schilderij er niet bij staan dan selecteert u de lijst die iets groter is. Wij zorgen dat de lijst met de juiste maat om uw kunstwerk wordt gemonteerd. Onze standaard baklijsten vindt u hier.

Schilderijen op papier, zoals zeefdrukken en litho's, lijsten wij in achter glas. Hiervoor gebruiken wij wissellijsten met Anti-Reflectieglas of Museumglas en passe-partouts. Wissellijsten hebben wij in verschillende kleuren en materialen beschikbaar. Een schilderij op papier leveren wij altijd inclusief lijst zodat u deze meteen aan uw wand kunt plaatsen. Onze standaard wissellijsten vindt u hier.

Wel of geen lijst om mijn schilderij?

Het wel of niet gebruiken van een lijst om een schilderij is een kwestie van persoonlijke smaak, hetzelfde geld voor het type lijst en de kleur. Wij kunnen u nog wel een aantal tips geven die kunnen helpen bij deze keuze:

Schilderijen gemaakt op 3D doek

Een 3D doek is een doek dat opgespannen is op een spieraam van 4 of 4,5cm dikte. Hierdoor heeft de zijkant van het schilderij dus een behoorlijke dikte en is veelal mee-geschilderd door de kunstenaar. Bij deze schilderijen is een lijst niet noodzakelijk maar er zijn wel baklijsten leverbaar waar deze 3D doeken in passen.

Schilderijen met mee-geschilderde randen

Als de randen van een schilderij (normaal 2 of 2,5cm dik) zijn mee-geschilderd dan hoeft dit schilderij geen lijst, het kan uiteraard wel.

Schilderijen met een open compositie

Als een schilderij een 'open compositie' heeft dan is er een wisselwerking tussen het schilderij en uw wand. Door het kunstwerk 'op te sluiten' met een lijst gaat dit verloren. Een 'open compositie' zijn bevoordeeld lijnen en kleurvlakken die van het doek aflopen en als het ware overgaan op uw wand.

Schilderijen gemaakt op papier

Schilderijen gemaakt op papier raden wij aan in te lijsten achter glas. Zeker bij kwetsbare schilderijen zoals zeefdrukken en litho’s en waterverf (aquarel & gouache) schilderijen. Als schilderijen op papier gemaakt zijn met acrylverf of olieverf dan is glas niet noodzakelijk.

Als u twijfelt of uw kunstwerk een lijst nodig heeft, en of dit past aan uw wand, aarzel dan niet en vraag ons om advies. Wij kunnen een simulatiefoto maken van het kunstwerk, met en zonder lijst, aan uw wand.

Wat is de levertijd en hoe bezorgen jullie de kunstwerken?

De levertijd van kunstwerken is over het algemeen 1 á 2 weken. Na uw bestelling geven wij u een geschatte levertijd voor uw specifieke kunstwerk(en). De uiteindelijke bezorging stemmen wij altijd eerst met u af. Wij rekenen geen bezorgkosten binnen Nederland.

Bezorging doen wij het liefst persoonlijk. Bij aankoop van een kunstwerk van een hedendaagse kunstenaar bezorgen wij het kunstwerk samen met de kunstenaar, indien u dit op prijs stelt natuurlijk.

Hoe hang ik een schilderij op?

Een schilderij kan op verschillende manieren aan uw wand opgehangen worden. Er zijn 2 hoofdmanieren:

Ophangen aan een rails

Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar waarbij er een aluminium- of stalen-rails wordt geplaatst aan de bovenkant van de muur of aan het plafond. Via deze rails kunt u met een 'onzichtbare' nylondraad met ophanghaak uw schilderij op iedere hoogte en positie hangen aan de wand. Deze oplossing heeft als voordeel dat u maar 1 keer gaatjes hoeft te boren en de muur verder niet beschadigd. Vooral handig bij frequent wisselen van schilderijen of bij kwetsbare muren die lastig te herstellen zijn van boorgaatjes, zoals pleisterwerk.

Ophangen aan een haakje

De meest eenvoudige methode is ophangen aan een haakje, vastgezet in de muur. Hiervoor raden wij aan een gaatje te boren in de muur en met een plug van 6mm een haakje in te draaien op de gewenste hoogte en locatie.

Voor de locatie van het schilderij is het handig om met 2 personen te werk te gaan. De ene houdt het schilderij voor de beoogde locatie en de ander kijkt hoe dit staat. Voor de hoogte van het schilderij hanteren wij normaal 'ooghoogte' voor het midden van het schilderij. Voor de locatie van de ophanghaak dient u rekening te houden met de locatie van de ophangdraad aan de achterzijde van het schilderij.

Twijfelt u aan de locatie voor uw schilderij, aarzel dan niet en vraag ons om advies. Wij kunnen een simulatiefoto maken van het kunstwerk aan uw wand.

Als wij het schilderij persoonlijk bij u komen leveren helpen wij u graag met het ophangen van uw schilderij.

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Zeker! Kunst geven is een erg leuk cadeau, voor een verjaardag, jubileum of viering zoals een huwelijk. Echter kunst is zeer persoonlijk dus is een cadeaubon van Modern Dutch Art een ideaal alternatief. U vindt onze cadeaubon hier.

Kunnen jullie mij op de hoogte houden van jullie collectie?

Wij sturen iedere maand een 'Collectie Update' per e-mail. Je ziet dan maandelijks welke nieuwe kunstwerken wij hebben binnengekregen.

Meld je aan voor de maandelijkse Collectie Update