• Trusted Shops Gecertificeerd
 • Gratis levering
 • Proefplaatsing / Simulatiefoto
 • Kunst met certificaat
 • Trusted Shops Kopersbescherming
 • Trusted Shops Gecertificeerd
 • Gratis levering
 • Proefplaatsing / Simulatiefoto
 • Kunst met certificaat
 • Trusted Shops Kopersbescherming

MODERN DUTCH ART 

LIEFDE VOOR KUNST

Een kunstwerk moet je nieuwsgierigheid prikkelen. Een geslaagd kunstwerk heeft een bepaalde nuance. Het laat je denken ‘waar kijk ik nu eigenlijk naar?’ en dan plotseling zie je het. Het werk dat verkocht wordt via Modern Dutch Art is kunst die raakt en waar je vaker naar zou willen kijken.

Modern Dutch Art is een kunstgalerie ontstaan uit liefde voor (moderne) kunst. Een  omgeving waar hedendaagse kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar worden gebracht.  

Bij ons vindt u een kunstwerk dat bij u past. Ook ontstaan er regelmatig mooie ontmoetingen, bijvoorbeeld wanneer een kunstenaar persoonlijk zijn of haar werk samen met de galeriehouder bij u thuis aflevert.

Een kunstwerk moet voor zich spreken

Door kunst kunnen we de wereld vaak beter ervaren. Dat komt omdat de kunstenaar een emotie aan die wereld koppelt, met vorm, kleur, textuur of bijvoorbeeld muziek. Wanneer het echt van binnenuit komt, spreekt kunst een duidelijke taal. In de meeste kunstwerken ligt een heel leven vervat. Het is vaak het resultaat van een zoektocht; een lange weg die niet zichtbaar maar wel voelbaar is. Het beeld is het uitgangspunt: dat moet raken. Kleurvlakken, structuren en lijnen kunnen los van elkaar of juist in combinatie van alles teweegbrengen bij iemand. 

"Wanneer het echt van binnenuit komt, spreekt kunst een duidelijke taal"

Kees van Dongen
Piet Mondriaan

Ons aanbod

De moderne kunst ontstond aan het begin 20e eeuw en toont ons een transformatie, ingegeven door de uitvinding van de fotografie. Het ging niet langer om de weergave van de werkelijkheid, maar om het vangen van de essentie, het gevoel en de vorm. 

Ons aanbod bestaat uit kunstwerken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars die geïnspireerd zijn door vertegenwoordigers van de moderne kunststromingen, zoals Karel Appel, Corneille, Kees van Dongen, Piet Mondriaan en natuurlijk Vincent van Gogh. 

De kunstenaars die bij Modern Dutch Art zijn aangesloten hebben hun sporen verdiend in de kunstwereld. Zij volgden een klassieke kunstopleiding of zijn autodidact en delen allen een diepe passie en bevlogenheid voor de moderne kunst.

Online galerie

Modern Dutch Art is een online galerie. We hebben geen fysieke winkel. Dit omdat wij vinden dat kunst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Een kunstwerk voor aankoop bekijken kan uiteraard, wij organiseren een bezoek aan het atelier van de kunstenaar of bij u thuis.

Onze waarden:

 • Liefde - met liefde voor kunst is het begonnen
 • Vertrouwen - basis voor kunst online kopen
 • Echtheid - authentieke werken die je ziel (kunnen) raken
 • Zelfkennis - door kunst leer je jezelf kennen
 • Geluk - wat kunst kan brengen 

Ieder kunstobject verdient het om tentoongesteld te worden. Ons doel is dan ook om een kunstwerk een mooie plek bij u in huis te laten krijgen, zodat u er dagelijks van kunt genieten. Wij bezorgen de kunstobjecten persoonlijk bij u thuis (zo mogelijk samen met de kunstenaar) en hangen het desgewenst ook voor u op.

Karel Appel

Kunst heeft geen absolute waarde. De grootte en het materiaal doen er in essentie niet toe: alleen wanneer het raakt en wanneer u het mooi vindt heeft het waarde. Toch kunnen we ook bij Modern Dutch Art niet om prijzen heen. Kunstenaars op Modern Dutch Art bepalen hun prijzen zelf.

Lastig om online te bepalen of een kunstwerk bij u en uw woning past? Wij bieden gratis een voorbeeldfoto aan van het kunstwerk aan uw wand. Zo krijgt u voor de aankoop een goede indruk. Uiteraard kunt u het kunstwerk ook eerst in het echt zien in het atelier van de kunstenaar of een proefplaatsing aanvragen voordat u tot aankoop overgaat.