• Gratis levering
  • Proefplaatsing
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst(enaars)
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst(enaars)

Corneille - aquagravure - Oiseau des tropiques (2010) - inclusief lijst met museumglas

€ 1.995,00
Verkocht
Levertijd: 10 dag(en)

Beschrijving

Prachtige originele aquagravure van Corneille getiteld 'Oiseau des tropiques' uit 2010 (dit werk wordt beschouwd als zijn laatste werk voor zijn overlijden). Een echt verzamelobject, iedere aquagravure* is uniek daar deze afzonderlijk met de hand is vervaardigd. Deze aquagravure is in een oplage van 70 stuks uitgegeven met een HC serie van 5 stuks (HC = Hors Commerce of wel buiten de commercie) dit exemplaar is genummerd HC III/V.

De aquagravure meet 56x76cm, inclusief lijst zijn de afmetingen 65cm hoog en 85cm breed (exclusief lijstrand). De aquagravure wordt 'zwevend' ingelijst zodat de randen van het papier zichtbaar blijven op een witte achtergrond.

Wij leveren deze aquagravure in een nieuwe lijst met museumglas. Diverse lijstkleuren beschikbaar, wij stellen de lijst met u samen na ontvangst van uw bestelling.* Reliëfdruk Aquagravure

De term Aquagravure komt oorspronkelijk van de schrijver en kunstcriticus Marcel Paquet. Als eerste wordt er een gietvorm van houten platen gemaakt. In deze gietvorm legt de drukker een twee centimeter dikke laag papierpulp. Onder zeer hoge druk wordt deze papierpulp samengeperst waarna de vele liters water wegstromen. De papierpulp neemt de vorm aan van de gietvorm. Op het geperste vel brengt de kunstenaar nu de kleur aan. Dit "origineel" gaat vervolgens weer naar de drukker. De drukker inkt de gietvorm waarbij hij nauwkeurig het ontwerp van de kunstenaar volgt. Er wordt wederom papierpulp in de mal gegoten, maar dit keer wordt er naast reliëf dus ook kleur gedrukt. De Aquagravure wordt te drogen gelegd en wordt elke dag gecontroleerd en zonodig bijgewerkt. Pas als de drukker, uitgever en kunstenaar tevreden zijn worden de prints genummerd en gesigneerd. Een mooie combinatie van artistiek talent en druktechnisch vakmanschap. Het eindresultaat is van deze tijdrovende techniek is ronduit verbluffend, het geeft de kunstenaar de mogelijkheid een derde dimensie aan zijn kunstwerken toe te voegen namelijk die van diepte. Het is echter het tijdrovende aspect dat verhinderd dat deze techniek veelvuldig wordt toegepast en zijn de oplages zeer beperkt.


Bekijk alle schilderijen van Corneille

Extra productinformatie

Kunstenaar
Guillaume Corneille van Beverloo
Titel Kunstwerk
Oiseau des tropiques
Gemaakt in het jaar
2010
Hoogte [cm]
56
Breedte [cm]
76
Soort Schilderij
Grafiek
Soort Kunstenaar
Verleden
Gebruikte materialen
Aquagravure
Ondergrond
Papier met reliëf
Type Lijst
Geborsteld aluminum 23mm met museumglas AR70
Lijst kleur
Mat zwart, Mat zilver, Mat champagne of Mat goud
Hoogte incl. lijst [cm]
65
Breedte incl. lijst [cm]
85
Passe-Partout
Wit, Polar Wit, Grijs of Zwart
Nummer van Seriegrootte
HC III/V (Hors Commerce)
Certificaat van echtheid
Ja