• 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst
  • 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst

Anton Rooskens - 5 moods in seriography - I (1976)

€ 995,00
-20%

€ 795,00

Beschikbaar
Levertijd: 10 dag(en)

Beschrijving

Prachtige grote originele zeefdruk van Anton Rooskens (mede oprichter van de CoBrA beweging) met een voorstelling van een aantal vogel figuren uit 1976. Deze litho is 1 van de 5 zeefdrukken uit de serie '5 moods in seriography' uit 1976 ter viering van de 70 ste verjaardag van Anton Rooskens, en wordt gezien als zijn laatste kunstwerk voor zijn overlijden in 1976.

De zeefdruk meet 60x76cm, inclusief lijst zijn de afmetingen 81cm hoog en 97cm breed. Het kunstwerk is professioneel ingelijst in een zilveren houten lijst met een randbreedte van 4cm met Anti-Reflectie glas en passe-partout.

Bekijk alle originele CoBrA kunstwerken


De Nederlandse kunstenaar Anton Rooskens was lid van de groep Cobra. Hij was autodidact, en werkzaam als kunstschilder, tekenaar en graficus.

Net als de meeste andere kunstenaars van de Cobrabeweging was Rooskens geïnteresseerd in de primitieve kunst, vooral die uit Nieuw-Guinea. Vanaf 1945 wordt de invloed van de vormtaal van deze kunst zichtbaar in zijn werk. Voordat hij de kunst uit Nieuw-Guinea leerde kennen, ging zijn belangstelling uit naar expressionistische kunst. Hij liet zich vooral inspireren door Vincent van Gogh. In zijn vroege werk is diens invloed dan ook overheersend. De expressionistische stijl werd een belangrijk kenmerk van het werk van Rooskens. In 1948 werd de groep Cobra opgericht en Rooskens was één van de Nederlandse leden, naast kunstenaars als Karel Appel, Constant en Corneille. Ook na de opheffing van Cobra bleef Rooskens de stijl van Cobra voortzetten. In de jaren vijftig verkende hij de meer afgekaderde vormen van het abstract expressionisme, maar dit was niet van lange duur. Al gauw schilderde hij weer in de spontanere expressieve stijl van Cobra op groot formaat. Rooskens overleed in 1976 in Amsterdam. Het werk van deze kunstenaar is onder andere aanwezig in de collecties van Museum de Lakenhal te Leiden, het Stedelijk Museum te Amsterdam en het Stedelijk Museum te Schiedam.

Extra productinformatie

Kunstenaar
Anton Rooskens
Titel Kunstwerk
5 moods in serigraphy - I
Gemaakt in het jaar
1976
Hoogte werk [cm]
60
Breedte werk [cm]
76
Gebruikte materialen
Zeefdruk
Ondergrond
Zwaar Papier
Type Lijst
Lijst met Anti Reflectie glas
Lijst kleur
Zilver (Hout)
Hoogte incl. lijst [cm]
81
Breedte incl. lijst [cm]
97
Lijst randdikte [mm]
40
Passe-Partout
Wit
Nummer van Seriegrootte
54 van 125
Certificaat van echtheid
Ja