• 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst
  • 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst

Ermien Koster

€ 2.500,00

Beschikbaar

€ 3.750,00

Beschikbaar

€ 6.750,00

Beschikbaar

€ 1.500,00

Beschikbaar

€ 1.300,00

Beschikbaar

Over nu,

Ik, Ermien (1959) en mijn man Jan wonen een aantal jaren in Leersum op de Utrechtse Heuvelrug, vlakbij het bos. We wonen hier met onze twee katers, onze twee zonen zijn natuurlijk allang uitgevlogen en hebben een eigen leven opgebouwd. Voorheen woonde we met ons gezin in de Randstad, daar werkte ik ook al als kunstschilder/beeldend kunstenaar. Mijn atelier is nu in het verzamelgebouw in Leersum te vinden, hier werk ik ook onder de naam Ermina-Art.  

Toen,

Mijn eerste vijf levensjaren ben ik opgegroeid in een groot creatief gezin in Papendrecht, zes meisjes en vijf jongens. Onze ouders woonde eerst in Drenthe en kwamen voor werk naar de Randstad. Helaas overleed onze moeder te jong en viel ons gezin uit elkaar. 

Hoe verder,

Ik ben altijd blij geweest met mijn creativiteit, ook al dachten ze daar vroeger anders over. Toch nam ik diverse creatieve lessen, omdat dat fijn voelde, door creatief bezig te zijn en te dagdromen was voor mij toen een uitvlucht. Heel jammer dat er niet iemand was die mijn situatie begreep, nog steeds zijn er mensen die hierover niets willen weten. Hoewel ik er nu behoorlijk open over ben. Door mijn wilskracht om verder te gaan, te willen doen waar ik goed in ben, dat was mijn doel. Uiteindelijk geef ik niet op, uithuilen en weer door na een gebeurtenis. Na de middelbare school probeerde ik op de Kunstacademie in Rotterdam te komen maar helaas, te veel aanmeldingen. Ik wilde creatieve lessen volgen. Ik kwam in Delft terecht voor een dagopleiding, fijne school. Hierna was het moeilijk om werk in de creatieve sector te vinden, er kwam een crisis. Ik moest ander werk zoeken. Ik werkte al een tijdje met kinderen en die wilde ikzelf ook heel graag. Een schilders carrière met kleine kinderen en onregelmatige werktijden van mijn man, lukte dat natuurlijk niet. Ik dacht , mijn tijd komt later. 

Kunstwerken, 

Ik maak figuratieve conceptuele schilderijen waar sommige aspecten naar abstractie gaan. Dit komt uit mijn verleden, ik ben anders en daar ben ik uiteindelijk blij om. Vooral het mooie van Japan heeft mijn voorkeur, het kwetsbare, serene en het mysterieuze spreekt mij erg aan, dit past gewoon bij mij. Daarom pas ik dat in mijn schilderijen toe en zet de Japanse figuren precies zo neer om een emotie op te wekken. Ook de kleuren spelen een belangrijke rol. De Japanse natuur maar ook de  Nederlandse of een combinatie hiervan inspireren mij enorm. Ik wil mijn eigen inbreng in een schilderij of inkttekening laten zien. Soms even spieken, hoe iets eigenlijk eruit ziet en dan weer laten gaan. Vandaar de Japanse invloeden, het is zoals het bedoeld is door mij. Ik exposeer op verschillende locaties in binnen en buitenland, via Galerie sites, ook ben ik met regelmaat op Art fairs te vinden of via mijn atelier.