• Trusted Shops Gecertificeerd
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Trusted Shops Kopersbescherming
  • Trusted Shops Gecertificeerd
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Trusted Shops Kopersbescherming

Ermien Koster

€ 5.000,00

Beschikbaar

€ 999,00

Beschikbaar

€ 2.500,00

Beschikbaar

€ 3.750,00

Beschikbaar

€ 1.300,00

Beschikbaar

€ 6.750,00

Beschikbaar

Ermien Koster (1959)

Op jonge leeftijd was ik al aan het creëren, vandaar dat ik toen al diverse creatieve lessen volgde. Creativiteit zat me in het bloed en is mijn passie. Mijn carrière als kunstenaar begon al in de jaren 70 met de dagopleiding bij het Creativiteit Centrum in Delft. Helaas was er voor de kunstacademie in Rotterdam een te grote wachtlijst. Hierna ander werk moeten doen en in tussentijd moeder geworden en ruimte gemaakt voor de carrière van mijn man. 

Toch half jaren 90 met kunstschilder lessen begonnen bij Kunstschilder Suzanne Offereins in Middelharnis. Dat was een fijne tijd en veel geleerd. De kinderen waren inmiddels groter geworden. Deze passie van mij is helaas wel met hobbels gegaan maar ik ben een volhouder. Dat heb ik ook mijn kinderen meegegeven, als je iets graag wilt, ga er dan voor! Natuurlijk bleef ik mijzelf verder ontwikkelen om die kunstwerken te maken, wat helemaal bij mij past. Veel later ben ik pas echt gaan exposeren, toen dacht ik nu is het de tijd. Ik ben begonnen met de donkere vrouw ook met een emotie erachter maar ik miste wat. 

Vandaar dat ik nu meestal figuratieve conceptueel werk maak met Japanse invloeden, waar sommige aspecten naar abstractie gaan of juist een stukje zeer strak is. Ik wil zoveel als mogelijk wat ik in mijn hoofd heb op het doek krijgen, ik wil dat het schilderij of tekening uit mijzelf komt. 

Het mooie van Japan heeft nu al jaren mijn voorkeur, het kwetsbare, serene en het mysterieuze, natuurlijk de symboliek spreekt mij erg aan. Met dit onderwerp is het mogelijk om verschillende uitstapjes te maken, want de natuur is ook een heel mooi onderwerp om iets moois mee te doen. Het past perfect bij de Japanse invloeden waar mijn werk voor staat. De Japanse en de Nederlandse/Europese natuur zijn allemaal prachtig en heel fijn om te schilderen. Ik schilder uit mijn geheugen en gebruik zo min als mogelijk afbeeldingen, dat is heerlijk bij dit onderwerp. De symboliek geef ik een plek doormiddel van de kraanvogels (echte of gevouwen) en de geisha`s, dit vaak gecombineerd met de natuur. Je zou het kunnen vertalen naar mij en de ander als mens, met de dagelijkse beslommeringen en emoties. Mijn gedachten, herinneringen, observaties en de aantekeningen waarin ik de schoonheid van ben gaan zien. Met regelmaat komt er een gedichtje in mijn hoofd opborrelen, dat wil ik meer gaan opschrijven en er iets moois mee gaan doen samen met mijn huidige werk. 

Ik werk met verschillende technieken, materialen en ondergronden, mijn werken zijn uniek en van goede kwaliteit. Ik geef ze ook een passende naam.