• Trusted Shops Gecertificeerd
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Trusted Shops Kopersbescherming
  • Trusted Shops Gecertificeerd
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Trusted Shops Kopersbescherming

db Waterman

€ 3.900,00

Beschikbaar

€ 4.500,00

Beschikbaar

€ 2.900,00

Beschikbaar

€ 3.900,00

Beschikbaar

€ 3.900,00

Beschikbaar

€ 3.900,00

Beschikbaar

€ 1.900,00

Beschikbaar

€ 4.000,00

Verkocht

Verklaring en Bio db Waterman

Mijn eerste jaren als kunstenaar bracht ik door op de kunstacademie in Den Bosch. Tegenwoordig beschouw ik mezelf als autodidact en heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld in het onconventionele medium collage.

In mijn werken verwerk ik originele fotografie, diverse papiersoorten, acrylverf, olieverf, houtskool, inkt en potlood. De verscheidenheid aan middelen die ik kan gebruiken is voor mij onmisbaar gebleken. De grootste uitdaging van het medium collage was het onvergeeflijke gebrek aan transparantie. Een manier vinden om de transparantie-effecten van verf, vooral waterverf, na te bootsen was voor mij "een grote overwinning". De voorbereidende arbeid is zichtbaar in mijn collages; laag na laag materiaal blijft zichtbaar in de afgewerkte stukken.

Ik geloof dat mijn werk gekenmerkt wordt door mijn vaardigheid om dingen opnieuw uit te vinden. Omdat ik altijd al hield van de aanblik van verweerde muren met afbladderende verf en oude posters, herleef ik deze esthetiek met hopelijk een scherp en professioneel oog. Het creatieve doel van mijn werk is om "van verval iets moois te maken". Mijn tableaus onderzoeken de dissonantie tussen oude en nieuwe materialen, op de mooist mogelijke manier met elkaar verweven tot droomachtige en melancholische beelden.

Kinderen inspireren me. Hun vermogen om elke rottige situatie te overstijgen is verbazingwekkend. Tikkertje spelen in de ruïnes van een gebombardeerde Syrische stad. Voetballen in de meest miserabele buurten. Ze zijn altijd op zoek naar het licht. Ze redden de toekomst die onze generaties echt verknoeid hebben en geven ons daar niet eens de schuld van. Konden we het kind maar wat meer in onszelf houden, dan zaten we niet in zo'n puinhoop. Kunst kan ons helpen onze kinderlijke onschuld terug te vinden.

Ik denk dat de terugkerende thema's in mijn portfolio nu meer dan ooit zeer relevant zijn. Mijn kunst verbeeldt de huidige staat van de wereld, en hoe onze kinderen opgroeien in een vaak oneerlijke en verslechterende omgeving. Toch is juist het vermogen van kinderen om moeilijke situaties te overstijgen en vreugde en licht te vinden in de donkerste omgeving de broodnodige hoop voor de toekomst. Duurzaamheid is ook geïntegreerd in mijn werken door de materialen die ik gebruik. De meeste van deze materialen zijn hergebruikt voor mijn kunstwerken.