• Trusted Shops Gecertificeerd
 • Gratis levering
 • Proefplaatsing / Simulatiefoto
 • Kunst met certificaat
 • Trusted Shops Kopersbescherming
 • Trusted Shops Gecertificeerd
 • Gratis levering
 • Proefplaatsing / Simulatiefoto
 • Kunst met certificaat
 • Trusted Shops Kopersbescherming

MODERN DUTCH ART

LIEFDE VOOR KUNST

‘Een kunstwerk moet mijn nieuwsgierigheid prikkelen. Een voor mij geslaagd kunstwerk heeft een bepaalde nuance. Het laat me afvragen ‘waar kijk ik nu eigenlijk naar?’ en dan plotseling zie ik het. Het werk dat verkocht wordt via Modern Dutch Art is kunst die mij raakt en waar ik vaker naar wil kijken.’  

Stefan Koopman, eigenaar Modern Dutch Art 

Modern Dutch Art is een online galerie die is ontstaan uit liefde voor moderne kunst. Eigenaar Stefan Koopman is al jaren een kunstliefhebber, maar wilde kunst een grotere plek in zijn leven geven. Daarom startte hij een online omgeving waar hij kunstenaars van moderne werken en kunstliefhebbers bij elkaar brengt. Hieronder lees je over zijn filosofie en drijfveren.  

Een kunstwerk moet voor zich spreken

‘Een kunstenaar probeert met kunst een emotie of essentie uit te drukken of daartoe te komen. In de meeste kunstwerken die je ziet ligt een heel leven vervat. Het is vaak het resultaat van een zoektocht; een lange weg die je niet ziet maar wel voelt. Het beeld is voor mij het uitgangspunt: dat moet je raken. Kleurvlakken, structuren en lijnen kunnen los van elkaar of juist in combinatie van alles teweegbrengen bij iemand.  

‘Met beelden ontstaat een emotie of denkrichting’  

Kunst om de wereld te begrijpen

Door kunst te bekijken, zelf kunst te maken en met anderen te praten over kunst ga ik mezelf en de wereld beter begrijpen. Je vindt het in de tao maar ook bij Mondriaan: alles is met elkaar verbonden. De hele wereld is een organisme, maar we zijn vaak niet in staat om dat te zien. Door kunst kunnen we de wereld vaak beter ervaren. Dat komt omdat de kunstenaar een emotie aan die wereld koppelt, met vorm, kleur, textuur, of bijvoorbeeld muziek. Hij vertaalt als het ware zijn of haar eigen emotie in elementen die raken aan de zintuigen van anderen. 

Wat Modern Dutch Art brengt

Was kunst eerst alleen een interesse, inmiddels geven de contacten met kunstenaars en kunstkopers mijn leven nog meer betekenis. Modern Dutch Art brengt veel mooie ontmoetingen. Het is boeiend om van gedachten te wisselen en om te ontdekken hoe kunstenaars denken en werken. Ik vind het ook bijzonder om samen met een kunstenaar zijn of haar werk bij mensen thuis af te leveren en op te hangen. Ook dat levert boeiende gesprekken op. Ik zie verder tot mijn vreugde dat sommige aangesloten kunstenaars elkaar weten te vinden en elkaar inspireren.  

Kunst laat zien wat belangrijk voor je is

Ik heb een paar beelden in mijn huis staan die mijn vader heeft gemaakt. Die zijn me dierbaar, omdat het iets zegt over de man die hij was. Het is duidelijk dat liefde voor hem belangrijk was. Iedere keer wanneer ik naar die beelden kijk treft mij dat opnieuw. Kunst maakt in die zin duidelijk wat belangrijk voor je is: wanneer het echt van binnenuit komt spreekt kunst een duidelijke taal.  Kunst raakt aan je zijn. Dat wat je mooi vindt is heel persoonlijk. De liefde voor kunst kun je bovendien niet prediken, dat is iets wat in ieder al dan niet ontstaat. Ik wil het dan ook zeker niet opleggen; ik wil me er vooral zelf veel mee bezighouden en mensen met elkaar verbinden die dezelfde behoefte hebben. Modern Dutch Art biedt daar iedere dag volop mogelijkheden voor.’ 

Modern Dutch Art staat voor deze waarden:

 • Liefde - met liefde voor kunst is het begonnen
 • Vertrouwen - basis voor kunst online kopen
 • Echtheid - authentieke werken die je ziel (kunnen) raken
 • Zelfkennis - door kunst leer je jezelf kennen
 • Geluk - wat kunst kan brengen

Contact gegevens:

Stefan Koopman