• 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Gratis voorbeeld-foto kunstwerk aan uw muur
  • Kunst met certificaat
  • Gratis foto-ansichtkaart
  • 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Gratis voorbeeld-foto kunstwerk aan uw muur
  • Kunst met certificaat
  • Gratis foto-ansichtkaart

Modern Dutch Art

Modern Dutch Art is ontstaan uit liefde voor kunst, en de moderne Nederlandse kunst in het bijzonder.

Modern Dutch Art is een online kunstgalerie. Ons aanbod bestaat uit kunstwerken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars die geïnspireerd zijn door de Nederlandse vertegenwoordigers van de moderne kunststromingen, zoals Karel Appel, Corneille, Kees van Dongen, Piet Mondriaan en natuurlijk Vincent van Gogh.

De Nederlandse kunstenaars die bij Modern Dutch Art zijn aangesloten hebben hun sporen reeds verdiend in de kunstwereld. Zij volgden een klassieke kunstopleiding of zijn autodidact en delen allen een diepe passie en bevlogenheid voor de moderne kunst.

Modern Dutch Art heeft geen winstoogmerk en is bedoeld om de hedendaagse Nederlandse kunstenaars onder de aandacht te brengen en hun kunstwerken een liefdevolle plek te geven.

Kees van Dongen
Piet Mondriaan

Moderne kunststromingen

De moderne kunst kent vele stromingen van impressionisme, expressionisme tot kubisme, abstracte kunst, surrealisme en CoBrA. De moderne kunst ontstond aan het begin 20e eeuw. De impressionisten zoals Renoir, Monet en Degas en iets later Vincent van Gogh, Gauguin en Cezanne gaven de aanzet tot een nieuwe vorm van kunst, gevolgd door het Fauvisme van onder andere Kees van Dongen en Matisse waarbij het vooral gaat om kleur en vorm. De CoBrA groep werd hier later sterk door geïnspireerd.

Rond 1960 gaat de moderne kunst uiteindelijk geleidelijk over in de hedendaagse kunst.

De moderne kunst laat ons een transformatie zien, ingegeven door de uitvinding van de fotografie. Het gaat niet meer om de weergave van de werkelijkheid maar om het vangen van de essentie, het gevoel en de vorm.

De Galerie

Modern Dutch Art is een online galerie. We hebben geen fysieke "winkel". Dit omdat wij vinden dat kunst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn.

Wij bieden gratis een voorbeeld foto aan van het kunstwerk aan uw wand. Zo krijgt u een goede indruk van het kunstwerk in uw woning voor aankoop. Uiteraard kunt u ook het kunstwerk eerst "echt" zien in het atelier van de kunstenaar, of een proefplaatsing aanvragen, voordat u tot aankoop over gaat.

Ons doel is uiteindelijk om de kunst bij u in huis te krijgen zodat er dagelijks van kan worden genoten. Ieder kunstobject verdient het om tentoongesteld te worden!

Wij bezorgen de kunstobjecten persoonlijk bij u thuis (indien mogelijk samen met de kunstenaar) en bieden ook een ophang-service zodat u meteen kunt genieten van uw aankoop.

Karel Appel

Welkomstcadeau

We vinden het leuk dat u onze online galerie bezoekt en Nederlandse kunstenaars een warm hart toedraagt. Daarom bieden wij u gratis, en zonder enige verplichting, een welkomstcadeau aan.

Als u een kunstwerk ziet in onze online galerie dat u aanspreekt sturen wij u gratis een foto-ansichtkaart van dit kunstwerk.

Hiermee kunt u het kunstwerk al in huis halen voordat u eventueel tot aanschaf overgaat.


Blijf op de hoogte van Modern Dutch Art

Nieuwe kunstenaars, nieuwe kunstwerken en aanbiedingen