• 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst
  • 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst

Modern Dutch Art

ONLINE KUNSTGALERIE

Online kunstgalerie Modern Dutch Art is ontstaan uit liefde voor kunst; de moderne Nederlandse kunst in het bijzonder.

Ons aanbod bestaat uit kunstwerken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars die geïnspireerd zijn door vertegenwoordigers van de moderne kunststromingen, zoals Karel Appel, Corneille, Kees van Dongen, Piet Mondriaan en natuurlijk Vincent van Gogh.

De kunstenaars die bij Modern Dutch Art zijn aangesloten hebben hun sporen verdiend in de kunstwereld. Zij volgden een klassieke kunstopleiding of zijn autodidact en delen allen een diepe passie en bevlogenheid voor de moderne kunst.

Kees van Dongen
Piet Mondriaan

Moderne kunststromingen

De moderne kunst ontstond aan het begin 20e eeuw en toont ons een transformatie, ingegeven door de uitvinding van de fotografie. Het ging niet langer om de weergave van de werkelijkheid, maar om het vangen van de essentie, het gevoel en de vorm.

De moderne kunst kent vele stromingen: van impressionisme en expressionisme tot kubisme, abstracte kunst, surrealisme en CoBrA. Impressionisten zoals Renoir, Monet en Degas en later Vincent van Gogh, Gauguin en Cezanne gaven de aanzet tot een nieuwe vorm van kunst, gevolgd door het Fauvisme van onder andere Kees van Dongen en Matisse. Kleur en vorm speelden hierbij een belangrijke rol. De CoBrA groep werd hier later sterk door geïnspireerd. Rond 1960 ging de moderne kunst geleidelijk over in de hedendaagse kunst.

Online Galerie

Modern Dutch Art is een online galerie. We hebben geen fysieke winkel. Dit omdat wij vinden dat kunst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn.

Ieder kunstobject verdient het om tentoongesteld te worden. Ons doel is dan ook om een kunstwerk een mooie plek bij u in huis te laten krjgen, zodat u er dagelijks van kunt genieten. Wij bezorgen de kunstobjecten persoonlijk bij u thuis (zo mogelijk samen met de kunstenaar) en hangen het desgewenst ook voor u op.

Lastig om online te bepalen of een kunstwerk bij u en uw woning past? Wij bieden gratis een voorbeeldfoto aan van het kunstwerk aan uw wand. Zo krijgt u voor de aankoop een goede indruk. Uiteraard kunt u het kunstwerk ook eerst in het echt zien in het atelier van de kunstenaar of een proefplaatsing aanvragen voordat u tot aankoop overgaat.

Karel Appel

Blijf op de hoogte van Modern Dutch Art

Nieuwe kunstenaars, nieuwe kunstwerken en aanbiedingen