• 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Ophang service
  • Kunst met certificaat
  • 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Ophang service
  • Kunst met certificaat

Over Modern Dutch Art

Modern Dutch Art is ontstaan uit liefde voor kunst en de moderne kunst in het bijzonder.

De moderne kunst kent vele stromingen van impressionisme, expressionisme tot kubisme, abstracte kunst, surrealisme en CoBrA.

De moderne kunst ontstond begin 20e eeuw waarbij de impressionisten zoals Renoir, Monet en Degas en iets later Vincent van Gogh, Gauguin en Cezanne de aanzet gaven gevolgd door het Fauvisme van onder andere Kees van Dongen en Matisse waarbij het vooral gaat om kleur en vorm. De CoBrA groep werd hierdoor sterk geinspireerd.

De moderne kunst gaat uiteindelijk geleidelijk over in de hedendaagse kunst vanaf rond 1960.

De moderne kunst laat ons een transformatie zien (ingegeven door de uitvinding van de fotografie). Het gaat niet meer om de weergave van de werkelijkheid maar om het vangen van de essentie, het gevoel en de vorm.

Modern Dutch Art is een kunstgalerie waarbij een mix is gezocht van hedendaagse Nederlandse kunstenaars die geïnspireerd zijn door de moderne kunststromingen en bekende Nederlandse kunstenaars uit deze periode, veelal uit de CoBrA groep, zoals Karel Appel en Corneille.

De hedendaagse Nederlandse kunstenaars die bij Modern Dutch Art zijn aangesloten hebben hun sporen veelal verdiend in de kunstwereld. Een aantal volgde een klassieke kunstopleiding en zijn hun hele leven al actief kunstenaar anderen zijn auto-didact en/of pas op latere leeftijd geswitcht van cariere richting.

In alle gevallen is er een innige samenwerking ontstaan tussen de galerie en de kunstenaar, door elkaar geïnspireerd door de liefde voor de kunst.

Modern Dutch Art is alleen online om de kunst betaalbaar te houden en zoveel mogelijk werken te kunnen tonen. Neemt niet weg dat de meeste kunstwerken bij interesse te zien zijn bij de kunstenaars zelf voordat u tot aankoop over gaat.

Ons doel is uiteindelijk om de kunst bij u in huis te krijgen zodat er dagelijks van kan worden genoten. Ieder kunstobject verdiend dit immers en u ook!

Mocht u de selectie lastig vinden dan kunnen wij u altijd van advies voorzien en kijken welke kunstwerken in uw interieur zouden passen. Stuurt u ons gerust enige foto's toe.

Daarnaast bezorgen wij de kunstobjecten persoonlijk en bieden wij ook een ophang-service zodat u meteen kunt genieten van uw aankoop.

Neem contact met ons op: klantenservice@moderndutchart.com