• 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Gratis voorbeeld foto kunstwerk aan uw muur
  • Kunst met certificaat
  • Bewaar je favoriet
  • 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Gratis voorbeeld foto kunstwerk aan uw muur
  • Kunst met certificaat
  • Bewaar je favoriet

Modern Dutch Art

Modern Dutch Art is ontstaan uit liefde voor kunst in het algemeen en de moderne kunst in het bijzonder.

Modern Dutch Art is een online kunstgalerie. Ons aanbod bestaat uit werk van bekende Nederlandse vertegenwoordigers van de moderne kunststromingen, zoals Karel Appel en Corneille, en hedendaagse Nederlandse kunstenaars die zich door hen hebben laten inspireren.

De Nederlandse kunstenaars die bij Modern Dutch Art zijn aangesloten hebben hun sporen reeds verdiend in de kunstwereld. Zij volgden een klassieke kunstopleiding of zijn autodidact en delen allen een diepe passie en bevlogenheid voor de moderne kunst.

Passie en liefde voor kunst is ook de basis voor de samenwerking tussen kunstenaar en Modern Dutch Art.

Bekijk het overzicht van onze kunstenaars

Moderne kunststromingen

De moderne kunst kent vele stromingen van impressionisme, expressionisme tot kubisme, abstracte kunst, surrealisme en CoBrA. De moderne kunst ontstond aan het begin 20e eeuw. De impressionisten zoals Renoir, Monet en Degas en iets later Vincent van Gogh, Gauguin en Cezanne gaven de aanzet tot een nieuwe vorm van kunst, gevolgd door het Fauvisme van onder andere Kees van Dongen en Matisse waarbij het vooral gaat om kleur en vorm. De CoBrA groep werd hier later sterk door geïnspireerd.

Rond 1960 gaat de moderne kunst uiteindelijk geleidelijk over in de hedendaagse kunst.

De moderne kunst laat ons een transformatie zien, ingegeven door de uitvinding van de fotografie. Het gaat niet meer om de weergave van de werkelijkheid maar om het vangen van de essentie, het gevoel en de vorm.

Ontdek de kunststijlen op Modern Dutch Art

Modern Dutch Art is een online galerie. We hebben geen fysieke "winkel". Dit omdat wij vinden dat kunst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Online kunnen we zoveel mogelijk betaalbare werken tonen.

Wij bieden u gratis een voorbeeld foto aan van het kunstwerk aan uw wand (vraag een simulatiefoto aan). Zo krijgt u een goede indruk van het kunstwerk in uw woning voor aankoop. Uiteraard kunt u ook, bij interesse, het kunstwerk eerst "echt" zien bij de kunstenaar zelf, of een proefplaatsing aanvragen, voordat u tot aankoop over gaat.

Ons doel is uiteindelijk om de kunst bij u in huis te krijgen zodat er dagelijks van kan worden genoten. Ieder kunstobject verdient het om tentoongesteld te worden.

Een keuze maken uit zo'n rijk aanbod kan lastig zijn. Wij geven u graag advies en kijken welke kunstwerken in uw interieur zouden passen.

Wij bezorgen de kunstobjecten persoonlijk bij u thuis en bieden ook een ophang-service zodat u meteen kunt genieten van uw aankoop.


Aanvragen gratis simulatiefoto van kunstwerk aan uw muur

Het online aanschaffen van een kunstwerk, maar ook het aanschaffen van kunst in een fysieke galerie, is altijd lastig. 

Hoe zal het kunstwerk staan bij ons thuis, aan onze muur?

Daarom bieden wij u gratis een simulatiefoto van het kunstwerk aan uw muur, hiervoor hebben wij slechts een foto nodig van uw muur/interieur. Met de speciale kunstsoftware van 'Artplacer' maken wij dan een simulatiefoto voor u!

Wij hebben de foto en een referentiemaat nodig op de foto, bijvoorbeeld de hoogte van de wand of een lengtemaat op de foto. Zodat wij het kunstwerk in de juiste maten kunnen tonen op uw muur.

Wilt u een gratis simulatiefoto aanvragen van een kunstwerk in uw interieur stuur ons dan uw interieurfoto per e-mail.

Wij zijn bereikbaar via het e-mail adres: klantenservice@moderndutchart.com


Bekijk ons kunstaanbod op verschillende manieren