• Gratis levering
  • Proefplaatsing
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst(enaars)
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst(enaars)

"Het doel van kunst is niet om de uiterlijke verschijning van dingen weer te geven, maar hun innerlijke betekenis."

- Aristoteles -

Over onze kunstgalerie

Modern Dutch Art is een kunstgalerie ontstaan uit liefde voor kunst. 

Beeldende kunst, net als andere kunstvormen, heeft de mogelijkheid om je te raken. Bij beeldende kunst zijn onze visuele zintuigen de poort naar ons innerlijk. Het beeld bestaande uit kleuren, lijnen en vlakken in een compositie doen iets met je wat vaak niet uit te leggen is. Dit is het moment waarop een kunstwerk zijn gelijkgestemde vindt.

Modern Dutch Art heeft als doel deze gelijkgestemde te vinden. Het beeldend kunstwerk een plek te geven waar het de kijker (hopelijk dagelijks) zal raken.

De bezorging van een hedendaags kunstwerk doen wij dan ook (als de koper dat op prijs stelt) samen met de kunstenaar. De maker van het beeldend kunstwerk ontmoet de gelijkgestemde die geraakt wordt door het beeldend kunstwerk. Een bijzonder moment, zowel voor de nieuwe eigenaar als de kunstenaar maar ook voor ons als galeriehouder.

Piet Mondriaan

Ons aanbod bestaat uit kunstwerken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars, kunstwerken van moderne, veelal CoBrA, kunstenaars en bronzen beelden van de bekende Franse dieren-beeldhouwer Pierre CHENET.

De hedendaagse kunstenaars die bij Modern Dutch Art zijn aangesloten hebben hun sporen verdiend in de kunstwereld. Zij volgden een klassieke kunstopleiding of zijn autodidact en delen allen een diepe passie en bevlogenheid voor de moderne kunst.

Modern Dutch Art is een online kunstgalerie. We hebben geen fysieke galerie. Dit omdat wij vinden dat kunst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Een kunstwerk voor aankoop bekijken kan uiteraard, wij organiseren een bezoek aan het atelier van de kunstenaar of komen bij u thuis. Een proefplaatsing is, in overleg met de kunstenaar, ook mogelijk.