• Gratis levering
  • Proefplaatsing
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst(enaars)
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst(enaars)

"Het doel van kunst is niet om de uiterlijke verschijning van dingen weer te geven, maar hun innerlijke betekenis."

- Aristoteles -

Over onze kunstgalerie

Modern Dutch Art is een kunstgalerie ontstaan uit liefde voor kunst. 

Beeldende kunst, net als andere kunstvormen, heeft de mogelijkheid om je te raken. Bij beeldende kunst zijn onze visuele zintuigen de poort naar ons innerlijk. Het beeld bestaande uit kleuren, lijnen en vlakken in een compositie doen iets met je wat vaak niet uit te leggen is. Dit is het moment waarop een kunstwerk zijn gelijkgestemde vindt.

Modern Dutch Art heeft als doel deze gelijkgestemde te vinden. Het beeldend kunstwerk een plek te geven waar het de kijker (hopelijk dagelijks) zal raken.

De bezorging van een hedendaags kunstwerk doen wij dan ook (als u dat op prijs stelt) samen met de kunstenaar. De maker van het beeldend kunstwerk ontmoet de gelijkgestemde die geraakt wordt door het beeldend kunstwerk. Een bijzonder moment, zowel voor de nieuwe eigenaar als de kunstenaar maar ook voor ons als galeriehouder.

Ons aanbod bestaat uit kunstwerken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars, kunstwerken van moderne, veelal CoBrA, kunstenaars en bronzen beelden van de bekende Franse dieren-beeldhouwer Pierre CHENET.

De hedendaagse kunstenaars die bij Modern Dutch Art zijn aangesloten hebben hun sporen verdiend in de kunstwereld. Zij volgden een klassieke kunstopleiding of zijn autodidact en delen allen een diepe passie en bevlogenheid voor de moderne kunst.

Modern Dutch Art is een online kunstgalerie. We hebben geen fysieke galerie. Dit omdat wij vinden dat kunst voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Een kunstwerk voor aankoop bekijken kan uiteraard, wij organiseren een bezoek aan het atelier van de kunstenaar of komen bij u thuis. Een proefplaatsing is, in overleg met de kunstenaar, ook mogelijk.

Even voorstellen, uw galeriehouder: Stefan Koopman (1970)

Wellicht voor velen herkenbaar: je volgt een pad in je leven en komt er later achter dat je de ontdekkingsreis van een eerder gemiste afslag verder wilt verkennen. Zo was ik als tiener creatief, koos op de middelbare school voor handarbeid, tekenen en kunstgeschiedenis en overwoog als vervolg de kunstacademie. Ik koos destijds echter voor een toekomst met de verwachting op meer zekerheid, en eindigde als vliegtuigbouwkundig ingenieur.

Na een periode van ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest als ingenieur en later als ondernemer begon de gemiste afslag van de kunst mij weer te intrigeren. De werkervaring nam ik mee en begon de kunstgalerie Modern Dutch Art en hiernaast volgde ik ook zelf weer de kunstacademie. Het nu dagelijks bezig zijn met kunst, makers van kunst en liefhebbers van kunst geven mij het gevoel de juiste weg te volgen.

Ik streef naar een persoonlijke ontmoeting met alle kunstliefhebbers die iets aankopen bij onze kunstgalerie, dus hopelijk tot snel!

Wat klanten over ons zeggen

"Professionele aanpak op een prettige manier. Ook hulp bij ophangen werd door ons zeer gewaardeerd."

"De flexibiliteit, deskundigheid, meedenken en zeker niet opdringerig. Beloftes worden waargemaakt."

"Gewoon een heel prettige sfeer om een schilderij te kopen. Vanaf het eerste contact"

"Très bonne communication, vendeur sérieux et très compétent."

"Bezorging op het afgesproken moment, in korte tijd."

"Prima en overzichtelijke website met relevante en correcte informatie. Besteld en betaald na goed telefonisch contact met ter zake kundig advies Lijst naar keuze. Persoonlijk afgeleverd met factuur en certificaat van echtheid. Super! Ga zo door Modern Dutch Art!"

"Zo zijn wij via de site van Modern Dutch Art gelukkige eigenaren geworden van dit prachtwerk. Ik raad iedereen aan om een kijkje te nemen op deze site!"

"Goede aanbod van betaalbare kunst. De kunstenaar kwam het schilderij zelf brengen: erg leuk!"

"Communicatie met ons is heel soepel gegaan Opties goed besproken. Ga zo door!"

"De online galerie Modern Dutch Art biedt een grote sortering moderne kunst aan, meest schilderijen. De service is zeer goed: je kunt thuis een proefopstelling krijgen. Op de website vindt je werken van de Cobra groep (Appel, Corneille) en daarnaast vele moderne kunstenaars."