• Gratis levering
 • Proefplaatsing
 • Kunst met certificaat
 • Liefde voor kunst(enaars)
 • Gratis levering
 • Proefplaatsing
 • Kunst met certificaat
 • Liefde voor kunst(enaars)

Het collectief bestaat uit kunstenaars die elkaar kennen van het academisch atelier van de kunstacademie Crejat te Alkmaar.

Met ieder een eigen kleur bundelen zij hun krachten om te exposeren en elkaar te inspireren.

Aankomende Exposities

Kunst10Daagse 2024, Het Zeehuis

Bergen aan Zee

18 oktober 2024 - 27 oktober 2024

(Verspijckweg 5, 1865 BJ, Bergen aan Zee)


 Het Weefhuis

Zaandijk

28 maart 2025 - 30 maart 2025

(Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk)

Het Eigen Kleur kunstenaarscollectief bestaat uit de volgende leden


Als kind tekende ik graag en veel.

Pas veel later heb ik het tekenen weer opgepakt, via diverse cursussen; schetsen, houtskool-tekenen en aquarelleren. Ook volgde ik een opleiding voor teken-therapeut. Daarbij herontdekte ik het plezier in tekenen en ben ook begonnen met schilderen met acrylverf. Schilderen was nieuw voor me en de vele mogelijkheden van het materiaal maakten mij enthousiast om dingen uit te proberen. 

Na afronding van de 3-jarige opleiding tekenen en schilderen bij Crejat kunstacademie voor volwassenen in Alkmaar (2019) ben ik verdergegaan bij het (Crejat) Academisch Atelier. 

Mijn interesse gaat vooral uit naar de natuur: water, waterplanten, blad en bladvormen en de werking van licht die ik op een spontane manier wil weergeven. De laatste tijd houd ik me ook graag bezig met (zelf)portretten, waarbij ik zoek naar een losse, speelse wijze en me laat leiden door wat er ontstaat.


Beleving van natuur en mensen inspireren Margot Andriessen tot schilderen. 

In haar schilderijen legt ze in kleur momenten van beleving vast. Hierbij streeft ze naar openheid en ruimte voor eigen interpretatie van de kijker. 

Zij schildert ruim 20 jaar voornamelijk met olieverf, soms mixed texture en is bij meerdere schilders en de kunstacademie Haarlem in de leer geweest. Momenteel schildert ze bij het academisch atelier Crejat. Ze is toegewijd aan haar persoonlijke groei als kunstenaar. Zij is mede coördinator exposities in het Zeehuis in Bergen aan Zee en lid van het kunstenaars collectief EigenKleur.


Lily Elisabeth van Rosmalen

'Men argue, nature acts' (Voltaire)

Natuur als onuitputtelijke bron van inspiratie.

Experimenteel, intuïtief en organisch. Dit kenmerkt de onderzoekende manier van werken van Lily Elisabeth. Zonder vooropgesteld plan gaat zij de dialoog met het materiaal aan. Al werkend vindt een werk zijn uiteindelijke vorm en, soms pas veel later, betekenis. Het is een constant avontuur waarin zij zelf vaak verrast wordt door wat zich ontrolt: de uitkomst is meestal (semi) abstract werk waarin een bepaalde sfeer wordt opgeroepen. Hiermee kan zij uitdrukking geven aan haar fascinatie voor natuurlijke structuren en gelaagdheid zoals die in oneindig veel vormen aanwezig zijn in de natuur. Dit is een terugkerend thema in haar werk.

Haar ontwikkeling in de kunsten is conform haar stijl van werken ‘eigen-wijs'. Naast opleidingen bij MK24 Amsterdam en Kunstacademie Haarlem werden en worden er afhankelijk van haar behoefte aan inspiratie en kennis steeds inspirerende leermeesters gevonden. Lily is naast het collectief 'Eigen Kleur'  lid van het Haarlemse kunstenaarscollectief 'De Zout' en schildert bij het Academisch Atelier van Crejat.


Volgde diverse kunstopleidingen en is tegenwoordig aangesloten bij het academisch atelier van kunstacademie Crejat te Alkmaar. Naast kunstenaar is hij tevens galeriehouder, coördinator kunstexposities in Het Zeehuis te Bergen aan Zee en één van de leden van het kunstenaarscollectief Eigen Kleur.

Geïnspireerd door diverse moderne kunststromingen en kunstenaars is zijn schilderstijl te plaatsen in het abstract expressionisme met soms een punt van herkenning. Vooral de spontane toets, heldere unieke kleuren en grove structuren vallen hierbij op. Het gebruik van compositie, kleuren, vlakken en lijnen ontstaan vanuit het onbewuste spelen een belangrijke rol. Zijn doel is om een kunstuiting te creëren die zo dicht mogelijk komt bij zijn innerlijke (onbewuste) zijn.


Jacqueline de Bruyn

In mijn opleidingen en werk hebben altijd twee dingen centraal gestaan: relaties met en tussen mensen en beeldend werken.

Daarnaast is mijn eigen beeldend werken altijd een middel geweest om bezig te zijn wat ik om mij heen zie, wat ik meemaak en ervaar.  

Belangrijk zijn voor mij kleur, licht en donker, gelaagdheid, beweging.

Daarmee probeer ik een autonoom beeld neer te zetten: niet een exacte weergave van of een uitsnede uit de realiteit, maar een nieuwe werkelijkheid, binnen de randen van het papier en het doek. Daarmee is mijn beeldend werk vooral mijn expressie van mijn impressie van de wereld om mij heen.


 • 2020-2024: Academisch atelier, Kunstacademie Crejat, Alkmaar, Nederland
 • 2012-2013: Vakopleiding, Kunstacademie Haarlem, Nederland
 • 1980-2018: Vele workshops met diverse technieken en materialen, Nederland
 • 1980-2023, Diverse groepstentoonstellingen, Uitgeest, Akersloot, Heiloo, Koggenland, De Rijp, Nederland

“ik schilder, dus ik geniet”

Wilga geniet met volle teugen van het gevoel in een flow te zijn zodat het schilderen moeiteloos en als vanzelf gaat. Het is haar geestelijke boomhut in een afbrokkelend paradijs. Haar werken zijn vaak vol leven en lijken te bewegen. Wilga heeft haar atelier in Uitgeest.


Ik heb een opleiding tekenen en schilderen gedaan aan de Witte Lelie in Amsterdam. Daarna heb ik een paar jaar les gehad in grafische technieken bij de Vrije Academie in Haarlem. Bij Crejat in Alkmaar heb ik de opleiding ruimtelijk vormgeven gevolgd. Momenteel heb ik daar les bij de academische klas tekenen en schilderen. 

Ik wil niet te lang nadenken over wat ik doe en werk vanuit mijn gevoel en intuïtie. Soms gebruik ik materialen op een traditionele manier, maar ik vind het ook interessant om dit los te laten en te kijken wat er ontstaat als ik hier op een andere manier gebruik van maak. 

Op het ogenblik werk ik op het platte vlak aan wisselende thema’s. Ik maak hierbij gebruik van pastelkrijt, oliepastel, houtskool, stiften, verf, druktechnieken, collage, of met wat zich nog meer aandient.

Een kunstwerk aanschaffen kan direct online of neem contact op via het formulier onderaan deze pagina

Contact Eigen Kleur