Als u een Karel Appel bij ons aanschaft is dit inclusief de lijst. De lijst kunt u geheel naar eigen wens samenstellen, passend bij het kunstwerk en uw interieur. Onze professionele lijstenmakerij heeft een zeer ruime keuze aan lijsten, zowel in hout als aluminium.
Het glas dat wordt toegepast is Museumglas met 92% UV bescherming en slechts 3% reflectie, zo blijft uw kunstwerk beschermt tegen de invloeden van zonlicht en heeft u nauwelijks hinder van lichtreflectie.
De lijst kunnen wij op afstand met u samenstellen maar u bent ook van harte welkom in onze lijstenmakerij te Westzaan.
Na uw bestelling nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken. Heeft u een vraag over het inlijsten en de mogelijkheden neem dan contact met ons op.
Over Karel Appel
(Amsterdam 1921 - Zürich 2006)
Beeldhouwer, Schilder, Graficus
Opleiding: Karel Appel volgde zijn opleiding aan de Rijksacademie te Amsterdam.
Karel Appel startte zijn carrière als kunstenaar, als zoon van een kapper, in Amsterdam, waar hij in de oorlogsjaren, zeer tegen de zin van zijn vader, zijn opleiding volgde aan de Rijksacademie te Amsterdam. Al tijdens zijn jaren aan de academie raakt Karel Appel bevriend met Corneille en Constant. Een vriendschap die zeer lang zou duren en bepalend was voor zijn verdere ontwikkeling. Werkte Appel in het begin expressionistisch en stond hij sterk onder invloed van mensen als Picasso en Matisse, enkele jaren na de oorlog richtte hij samen met oa Corneille, Wolvecamp en Constant, de experimentele groep op, en werkt zijn werk steeds autonomer. In 1948 bundelen de leden van de experimentele groep hun krachten met kunstenaars uit Denemarken en Belgie en richtten ze de –nu zeer bekende- CoBrA- groep op. CoBrA staat voor Copenhagen, Brussel en Amsterdam. De CoBrA groep is zeer bepalend geweest in de Nederlandse na-oorlogse kunst en geniet grote internationale bekendheid.
De echte internationale doorbraak voor Karel Appel komt als hij zelf over de grens gaat werken, in New York en later in Frankrijk. Hij krijgt zijn eerste Solo tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam in 1968 en vele exposities in het buitenland volgen.
Karel Appel kan worden gerekend tot 1 van de belangrijkste kunstenaars van Nederland in de moderne Kunstgeschiedenis.
Henk van der Vet (Den Haag 1939-2016)
De ontwikkeling van Henk van der Vet tot kunstenaar is langs grillige paden verlopen. Al op jonge leeftijd trok de fotografie hem onweerstaanbaar aan. Hij kreeg interesse in de techniek van het zeefdrukken en ontwikkelde zijn fotografiek - eigentijdse grafische kunst op basis van fotografie - in een periode waarin hij talrijke ondernemingen opbouwde en ten gronde zag gaan.
Karel Appel werd de grote inspiratiebron voor Van der Vet die zich met zijn fotografiek vooral aangetrokken voelde tot industriële en architectonische onderwerpen. Het expressieve kleurgebruik in zijn talrijke sprekende zeefdrukken is een rechtstreeks gevolg van zijn tien jaar lange samenwerking met Karel Appel voor wie hij tot 1986, toen Karel Appel zijn grafische activiteiten staakte, ook als drukker actief bleef. Henk van der Vet en Karel Appel werkte 10 jaar samen tussen 1976 en 1986 en hij drukte in totaal 50 zeefdrukken in deze jaren in opdracht van Karel Appel.