• Gratis levering
  • Proefplaatsing
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst(enaars)
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst(enaars)

Astrid Stoffels

Over Astrid Stoffels

Artist Statement:

“Ik ben gefascineerd door de oerkracht van de natuur in al haar schoonheid en gewelddadigheid, kwetsbaarheid en onverwoestbaarheid. De gevoelens die dat bij mij oproept zet ik om in fictieve landschappen.”

“I am fascinated by the primal force of nature in all its beauty and violence, vulnerability and indestructibility. I convert the feelings that this evokes in me into fictional landscapes.” 

Over mijn werk:

Mijn werk gaat over de scheppende en de verwoestende kracht van de natuur, de schoonheid en kwetsbaarheid die dat met zich meebrengt en de rol van de mens daarbinnen. Ik werk met olieverf, wax en gemengde techniek op linnendoek en houtpaneel. De schilderijen zijn opgebouwd uit meerdere lagen over elkaar, afwisselend nat in nat en juist delen eerst laten aandrogen alvorens er een nieuwe laag wordt aangebracht.  Ter inspiratie voor nieuwe ideeën maak ik onder andere foto’s en leg bijzondere momenten in de natuur vast met mijn camera. De foto’s en indrukken fungeren als een visueel dagboek voor mijn werk.  In mijn atelier zet ik intuïtief en met veel kracht die ideeën om in schilderijen. Ik creëer een fictief landschap dat beantwoordt aan de gevoelens die het oorspronkelijke beeld bij mij opriep.  Een landschap geabstraheerd van de werkelijkheid dat zweeft tussen figuratief en abstract. Een wereld waarin iedereen zijn eigen gevoel kan terugvinden.Naast mijn eigen foto’s ter inspiratie volg ik de staat van natuur en milieu via de nieuwsmedia. Zowel de schoonheid van de natuur als natuurrampen inspireren en raken mij en roepen iets in mij op dat ik wil vastleggen. Wellicht als tegenwicht aan de eindigheid van het leven waaraan mens en natuur zijn onderworpen. De scheppende en de destructieve kant wil ik visualiseren. Zie mijn werk als “moodboards” voor zover ze mijn eigen gevoelens uitdrukken in licht en kleur, zwaarte en speelsheid, beweging en verstilling.   

Biografie

Astrid Stoffels werd in 1970 geboren in Amstelveen waar ze tot op heden woont. Haar atelier bevindt zich in het Art Centre in Aalsmeer. Aanvankelijk wilde Astrid, na haar succesvol afgeronde opleiding Hotelmanagement, naar de kunst academie. Door het vroegtijdig overlijden van haar vader besloot ze de lijstenmakerij van haar ouders voort te zetten. Via haar werk kwam ze dagelijks in contact met kunst en kunstenaars en toen ze het bedrijf na een aantal overvallen en inbraken moest stoppen koos ze definitief voor haar grote passie: de schilderkunst. Astrid volgde vele jaren schilder- en tekenlessen bij verschillende professionele kunstenaars en trainingen bij Royal Talens, NABK, MK24, Cultuur en Ondernemen en kunstcoach Manuela Klerkx. Inmiddels is zij al verschillende jaren en met groeiend succes bezig met haar beroepspraktijk als beeldend kunstenaar. In 2005 won Astrid de Talens Palet publieksprijs. Haar werk werd in 2010 opgenomen in het kunstenaars bestand van cbk-nh/galeries.nl.  Astrid werkt in opdracht en maakt vrij werk dat wordt verkocht in binnen- en buitenland, zowel offline als online en wisselend bij galeries en op kunstbeurzen zoals de Affordable Art Fair in Amsterdam. Haar werk heeft in groeps tentoonstellingen onder andere gehangen in Museum de Fundatie (Zomerexpo), Het Cobra Museum (Triënnale Amstelveen), Museum Jan (Amstelland in het kader van Kunst 10 jaar) en in het papiermuseum in Oostenrijk (Gleich ist nicht gleich).