• 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst
  • 24/7 bereikbaar
  • Gratis levering
  • Proefplaatsing / Simulatiefoto
  • Kunst met certificaat
  • Liefde voor kunst

Madama (Margareth Adama)


Vanaf 15 augustus t/m 15 oktober 2021 exposeert Margareth Adama. Te zien zijn werken in vele vormen, formaten en technieken, van gouache, acryl tot digitale print over een periode van 50 jaar van 1971-2021

Het werk van Madama verrast, verbaast, verwondert en is niet onder één noemer te vangen. Het munt uit zowel in diversiteit en disciplines: beeldende kunst, muziek en poëzie, performances ‘crossover avant la lettre’, als in vormgeving: monumentale tweezijdig beschilderde ongespannen doeken, schilderijen, assemblages, collages, krachtcirkels, miniaturen etc. De eenheid in het werk komt voort uit de innerlijke bron, waaruit Madama in haar 50-jarige carrière haar inspiratie put. Kunst als overdracht van levenskracht. Modern Sacred Art.

De vrouw als inspiratiebron

In deze tentoonstelling heeft Madama extra accent gelegd op de vrouw, als muze, vriendin, Godin, het kosmisch vrouwelijke in de natuur en de Schepping. Thema’s die een integratie laten zien van ziel en lichaam, verschillende culturen etc.De expositie is tijdens de openingstijden van het museum woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur gratis te bezoeken.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Madama


Margareth Adama, (Madama) (Djakarta, Indonesië 1950) opgegroeid in Nederland is multi-disciplinair kunstenares en inspirator. Madama brengt de kunst terug tot haar essentie: de Kunst van het Zijn.

Na de Rietveldacademie en korte studies antropologie, filosofie en kunstgeschiedenis Oost- Azië, ontwikkelt ze drie disciplines: beeldende kunst, muziek en poëzie.

Madama's motto is: Kunst als Communicatie, dat wil zeggen kunst gebruiken als middel tot communicatie met jezelf en anderen.

Haar werk kan worden samengevat als Living Art Performance, Installatie van Inspiratie.

Madama heeft een veelzijdig oeuvre, zowel transfiguratief als abstract. Haar schilderijen en overige werken op papier zijn voornamelijk in acryl. In het verfgebruik komt de oosterse achtergrond naar voren: iriserende pigmenten, goud en zilver, mixed media, gelaagd met een rijk patina.

Madama's beeldende kunst bevindt zich in particuliere en overheidscollecties en wordt zowel in binnen- als buitenland tentoongesteld o.a. Spanje, Duitsland, VS, Curaçao.

Madama heeft altijd ruimtes om zich heen gecreëerd om te werken en te exposeren. Zo is zij medeoprichtster van de eerste transculturele galerie Villa Baranka (Amsterdam), en Capella Almadama (Amersfoort) inter-dimensional art galerie.

Momenteel werkt zij vanuit Paradama Da Esperanza in Maria Hoop(L).

Video gemaakt tijdens de overzichtsexpostie Madama Modern Sacred Art from the Heart te ECI Cultuurfabriek, Roermond.